Projectleider Engineering

Functieprofiel: 
Projectleider Engineering

Voor een bedrijf in de omgeving van Vlissingen zijn wij op zoek naar een Projectleider Engineering. Het betreft een fulltime baan voor langere tijd!

De afdeling Engineering is verantwoordelijk voor de levering van constructietekeningen en alle andere technische specificaties. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de Projectmanager, Ontwerp, Inkoop, Werkvoorbereiding, Productie en de Cascowerf. Omdat onze geavanceerde jachten een zeer hoge specificatiegraad kennen, worden projecten uitgevoerd door multidisciplinaire teams die gemeenschappelijk kunnen voldoen aan de toenemend uitdagende eisen van onze klanten. De engineeringafdeling heeft een totaal van 65 medewerkers die allen toegewijd werken aan het behalen van één doel, namelijk het leveren van een technische topprestatie.

De Projectleider Engineering geeft  binnen de gestelde regels en procedures, leiding aan een multidisciplinair team van Groepsleiders Engineering (en via hen) aan Constructeurs, Tekenaars en Specialisten. Rapporteert hiërarchisch aan het Hoofd Engineering en functioneel aan de Projectmanager.

Taken & Verantwoordelijkheden:

 • Verzamelt en bestudeert de voor het engineeringswerk relevante gegevens uit o.a. bestek, ontwerptekeningen, normen en standaarden voor het (doen) uitvoeren van de betreffende engineeringactiviteiten.
 • Stelt de engineeringplanning op, bewaakt deze, signaleert afwijkingen en zorgt in overleg met het Hoofd Engineering en de Projectmanager voor adequate maatregelen.
 • Formuleert en verdeelt werkopdrachten en begeleidt de Groepsleiders Engineering.
 • Zorgt voor het tijdig en binnen budget uitvoeren of laten uitvoeren van engineeringactiviteiten alsmede het opleveren van goedgekeurde en vrijgegeven tekeningen en technische informatie aan de hand van de bouwplanning.
 • Analyseert, beoordeelt en/of bewerkt de vervaardigde technische tekeningen, berekeningen, specificaties en aanbiedingen.
 • Coördineert en onderhoudt informatiestromen met opdrachtgevers, overheidsinstanties, externe toezichthouders en klassebureaus t.b.v. het tijdig verkrijgen van goedkeuringen op documenten.
 • Zorgt voor afstemming in de besluitvorming en controleert de activiteiten van de leveranciers en onderaannemers die bij de engineering van het bouwnummer betrokken zijn.
 • Organiseert en bevordert deelname medewerkers aan (werk)overleg met betrokken engineeringteams, de betrokken afdelingen, opdrachtgevers, architect(en), onderaannemers en leveranciers en rapporteert hieruit aan de Projectmanager en Hoofd Engineering.
 • Beoordeelt en bespreekt en stuurt de prestaties van de aan het bouwnummer toegewezen Groepsleiders Engineering.

De functie-eisen:

 • Aantoonbaar HBO-WO-werk en denkniveau (scheepsbouwkunde of werktuigbouwkunde);
 • Gewenste ervaring zal afhangen van de persoonlijkheid en competenties van de kandidaat;
 • Goede beheersing van de Engelse taal;
 • Ervaring in de scheepsbouw/jachtbouw.

Wil je voor bovenstaande vacature in aanmerking komen neem dan contact op met ons: 0113-251811

 

 

React directly to this vacancy

React directly to this vacancy

Files must be less than 5 MB.
Allowed file types: pdf doc docx.

Design & development: Nilsson